Közlekedj biztonságosan! (fotópályázat)

kep

– mindennapi közlekedési kultúránk – online fotópályázat középiskolásoknak

2021. november 16., Budapest – PÁLYÁZATI FELHÍVÁS: az e-autopalyamatrica.hu portált üzemeltető Biorobotok Informatikai és Adatfeldolgozási Kft. "Közlekedj biztonságosan! – mindennapi közlekedési kultúránk" címmel fotópályázati felhívást teszt közzé középiskolák számára a biztonságos közlekedést fényképen megjelenítő alkotások beküldésére. Az első három helyezett iskola pénzjutalomban részesül, a díjak összértéke 220.000 Ft.

A pályázat célja fényképen megjeleníteni a biztonságos, kulturált közlekedést a mindennapi életben.

Az első három helyezett iskola értékes nyereményeket kap.

Milyen képekkel lehet pályázni?

Olyan fényképeket és a képekhez tartozó üzeneteket várunk a pályázatra, amelyek a kulturált közlekedés fontosságára hívják fel a figyelmet, hitelesen ábrázolják a közlekedési élethelyzetek mozzanatait a mindennapok közlekedése során.

A pályázaton digitális fényképezőgéppel – akár mobiltelefonnal – készített színes vagy fekete-fehér fotókkal lehet részt venni. Egy pályázó iskola minimum 3, legfeljebb 25 fotóval pályázhat. A felvételeknek Magyarország területén kell készülnie.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a képek a közlekedés- és személybiztonság veszélyeztetése nélkül készüljenek el, nem várunk el semmilyen extravagáns megoldást, ötletes kivitelezéssel egy zebránál körültekintő gyalogos vagy egy indexelő BMW tökéletesen teljesíti a pályázati feltételeket.

Nyeremények

  • I. hely díjazása: 100.000 Ft
  • II. hely díjazása: 70.000 Ft
  • III. hely díjazása: 50.000 Ft

Alapfeltételek

Nem lehet pályázni olyan felvétellel, amely más fotópályázato(ko)n kategória dobogós- vagy különdíjas helyezést ért el. Kizárásra kerülnek a pályázatról azok a képek, amelyek dátummal vagy egyéb – a készítő kilétére utaló – felirattal lettek ellátva. Szintén kizárásra kerülnek azok a képek, amelyeket a közlekedésbiztonságot veszélyeztetve készítettek. A felvételek nem sérthetik harmadik személyek személyhez fűződő vagy szerzői jogait.

Kik pályázhatnak?

A pályázatra OM azonosítóval rendelkező középiskolák (valamint tagintézményeik) nyújthatják be pályázataikat.

Hogyan kell pályázni?

A részvételi szándékot az info@e-autopalyamatrica.hu címre küldött e-mailben lehet jelezni az iskola nevének és OM-azonosítójának közlésével.

A pályázaton indítani kívánt képeket az iskola honlapjára szükséges feltölteni hírek, blog vagy hasonló funkciót ellátó publikus tartalomelemek közé. Erre azért van szükség, hogy a zsűri tagjai folyamatosan elérhessék a képeket regisztráció nélkül, és emiatt nem fogadunk el közösségi oldalakra feltöltött képeket sem.

A képek alá kérjük, csatoljanak egy rövid leírást a pályázatról az e-autópályamatrica.hu oldalra mutató hivatkozással együtt.

A képekhez nem elvárt, de nem is tiltott címet és/vagy leírást adni, ezt a beküldő egyéni mérlegelésére bízzuk a kép tartalmától függően.

Kik a díjazottak?

A pályázati feltételeknek megfelelő pályázatok közül a kiíró által felállított zsűri 2021. december 18-20. között választja ki a nyerteseket, akiket 2021. december 21-én e-mailben értesítünk.

Pályázat ütemezése

  • A pályázat kiírása: 2021. november 16.
  • A pályázat benyújtási határideje: 2021. december 17.
  • Értékelés 2021. december 18-20. között.
  • A nyertes iskolák névsorának közzététele: 2021. december 21.

A pályázat benyújtásának határideje a lebonyolítást gátló körülmények felmerülése esetén 30 nappal meghosszabbítható, erről a részvevőket értesítjük. Ezen kívül a kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázati felhívást indoklás nélkül visszavonja, amennyiben 2021. november 26-ig nem jelentkezik legalább harminc iskola.

További információ

További kérdés, észrevétel esetén készséggel állunk a résztvevők rendelkezésére az info@e-autopalyamatrica.hu központi e-mail címen. Kapcsolattartó: Mészáros Sándor.

kep