Barion Pixel
Biztosítás motorosoknak

Biztosítás motorosoknak

A külföldi motoros túrák évről évre több embert vonzanak, évről évre több motoros indul el, hogy más országok útjait róhassa.

S bár egyre nagyobb volna rá az igény, a kifejezetten motorosoknak szóló biztosítás még mindig olyan ritka, hogy szinte nem is létezik. Mit tehet tehát a szelíd motoros abban az esetben, ha külföldre utazna, de nincs kifejezetten a számára összeállított motoros csomag? Ilyenkor bizony nincs jobb megoldás, össze kell írnia, hogy milyen szempontok alapján kell védenie magát, mire kell mindenképpen kiterjednie a biztosításának, majd egyedileg állathatja össze a csomagját. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy milyen esetekre kell mindenképpen felkészülnie a motorosnak.

Online kötéshez kattintson ide!

1. Mindenképpen olyan biztosítást válasszunk, amely nem attól a pillanattól lép érvénybe, hogy elhagytuk az országot. Mivel ugyanis motorral indulunk útnak, ezért már akár itthon, a határ elérése előtt is baleset érhet bennünket. Fontos tehát, hogy már az itt keletkezett károkat is megtérítse a biztosító.

2. Semmiképpen ne feledkezzünk meg a motoros asszisztenciáról, ami tulajdonképpen hasonlóan működik a gépjármű asszisztenciához. Ez tehát azt jelenti, hogy ha defektet vagy balesetet szenvedünk, akkor egyszerűen fel kell hívnunk a megadott telefonszámot, és a társaság biztosítja a motor hazaszállítását. Ezt egy egyszerű asszisztencia szolgáltatással kell igénybe vennünk, arra azonban különösen ügyeljünk, hogy ne legyenek ebből a szolgáltatásból kizárva a motorok.

3. A biztosítás fedezze az orvosi ellátásokat, a mentést, a betegség ellátást, valamint az ápolás költségeit.

4. Érdemes olyan biztosítást választanunk, amely gondol az extrém időjárási viszonyokra is. A motorosok esetében ugyanis nagy probléma lehet, ha például egy hegyi úton drasztikusan megromlik az idő: hóvihar, jégeső, heves esőzés áll be, ilyenkor ugyanis biztosan nem indulhat útnak. Ha az extrém körülmények miatt nem tudunk időben hazaindulni, akkor a külföldi tartózkodásunk meghosszabbodik, ami bizony extra költségekkel jár. Ezeket fedezi a biztosító, ha időben gondoltunk erre az eshetőségre.

5. Mindenképpen olyan biztosítást válasszunk, amelyben van motoros poggyászbiztosítás. Nem ritka ugyanis, hogy akár a motoros dobozból, akár a sátorból eltűnnek a személyes holmiaink, ezeknek kárpótlására pedig mindenképpen gondolnunk kell. Eltűnhet a motoros ruha, a sisak és a cipő is, amely felszerelések bizony nem pár fillérbe kerülnek, éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelően biztosítsuk be őket. Olyanra is van példa, hogy amikor egy motoros balesetet szenved, akkor a széttört dobozból eltűnnek az értéktárgyak. Jó tehát, ha erre a helyzetre is gondolunk, és megkötjük a poggyászbiztosítást.

Ha kétkerekűvel indulunk felfedezni a világot, akkor sokkal nagyobb veszélyeknek vagyunk kitéve. Éppen emiatt különösen oda kell figyelnünk a biztosításra. Bár való igaz, hogy a motorosok között igen nagy az összetartás, és ha egyikük bajba kerül, nagyobb a valószínűsége annak, hogy társai segíteni fognak rajta, a sorsunkat nem szabad a véletlenre bíznunk. A fenti szempontok alapján állítsunk tehát össze magunknak egy olyan biztosítást, ami fedezi az összes lehetséges veszélyeket.