Barion Pixel
Kamera, fényképezőgép és egyéb tárgyak biztosítása

Kamera, fényképezőgép és egyéb tárgyak biztosítása

Utazni általában azért megyünk, hogy élményeket gyűjtsünk, felfedezzük a világot, és megismerjük a bolygó távolibb szépségeit. Ha pedig már nem kevés pénzt elköltöttünk arra, hogy elutazzunk és felfedezzünk, természetes, hogy szeretnénk megőrizni az emlékezetes pillanatokat, hogy meg szeretnénk örökíteni a szép épületeket, tájakat és tárgyakat, amelyekkel megismerkedtünk.

A nyaralásoknak tehát ma már elengedhetetlen kelléke a kamera és a fényképezőgép, ezek nélkül el sem indulunk külföldre. Azzal azonban tisztában kell lennünk, hogy bizony a zsebtolvajoknak pontosan ezek az elsődleges célpontjai, hiszen ezek mindig kéznél vannak, könnyen ki lehet csenni a kezünkből vagy a táskánkból, és relatíve jó pénzért el tudják adni. Éppen ezért különösen oda kell figyelnünk ezeknek védelmére, és sokakban az az igény is megfogalmazódik, hogy biztosítást kellene rájuk kötni.

Az utasbiztosítások alapcsomagjaiban ezeknek az eszközöknek a biztosításaira nincs mód, azonban a drágább de széleskörűbb biztosításokban ezekre is van fedezet. Minden esetben alaposan át kell böngésznünk a kiszemelt biztosítási csomagot, mert több esetben is előfordul, hogy a családi fényképezőt vagy kamerát lopás esetében egy bizonyos összegik térítik, azonban nem biztos, hogy ez az összeg megfelelő a számunkra. Éppen ezért ha az általunk kiválasztott csomagban nincs elegendő fedezet a gépekre, akkor érdemes külön tárgyalni a biztosítóval, hogy milyen ajánlatot tud tenni ezeknek extra biztosítására.

Online kötéshez kattintson ide!

De nem csak a fényképezőkép és a kamera az egyetlen, amit szinte biztosan magával visz a nyaraló. El sem tudjuk ma már képzelni ugyanis az életünket a laptopunk, tabletünk és az okostelefonunk nélkül, és szinte mindig mindenhová utaznak velünk is. A tabletet és a laptopot nem érdemes nyaralás során a táskánkban tartani, bölcsebb ugyanis, ha a szállásunkon hagyjuk őket, a telefonunk azonban bizonyos, hogy nálunk lesz. Sőt, ha autóval indulunk nyaralni, akkor – hacsak nem a mobilos GPS alkalmazásunkat használjuk – még autós navigációnk is lesz, ami szintén értéktárgy. Ezek sem aprópénzek, éppen ezért természetes, hogy ezeket is szeretnénk biztonságban tudni. Az utasbiztosítások alapcsomagjai azonban ezekre sem nyújtanak fedezetet, vagy ha igen, csak nagyon apró összegig. Éppen ezért erről is érdemes külön tárgyalni a biztosítóval, vagy olyan csomagot választani, amelyben nagyobb fedezetet biztosít az ilyesféle eszközökre. Fontos azonban tudni, hogy hiába kötünk külön biztosítást ezekre az eszközökre; amennyiben nem a rendeltetésnek megfelelően tároltuk őket, akkor a biztosító nem fog fizetni. Ha például a kocsiban felejtettük az iPadünket, és reggelre azt vesszük észre, hogy a kocsi ablakát feltörték, az iPadünknek pedig már csak hűlt helye van, akkor a biztosító erre azt fogja mondani, hogy voltunk eléggé körültekintők, és nem fogják megtéríteni a kárunkat. Éppen ezért a legbiztosabb az, ha a laptopot és az iPadet már rögtön a szálláson kivesszük a táskánkból, és ott is hagyjuk őket, nem cipeljük magunkkal mindenhová.

Szintén speciális biztosítást kell kötnünk egyéb értéktárgyainkra. Amennyiben drágább karórát, ékszereket, valódi szőrméket, hangszereket, fegyvereket, művészeti alkotásokat, gyűjteményeket, bélyegeket viszünk magunkkal, azoknak a biztosítására az alapcsomagok, de még a közepesebb csomagok sem terjednek ki. Ilyen esetben mindig külön kell egyeztetni a biztosítóval, és tőle célszerű kérnünk a legjobb ajánlatot.