Barion Pixel
A poggyászbiztosítás

A poggyászbiztosítás

Amikor egy külföldi út előtt állunk, és azon gondolkodunk, hogy milyen biztosítást kössünk, akkor általában az szokott az első lenni, hogy megnézzük: milyen poggyászbiztosítás van benne a csomagban.

Ha ugyanis a külföldi útra gondolunk, az elsődleges káresemény, amire gondolunk és amit feltételezni tudunk az az, hogy valaki kirabol bennünket, elkallódik a poggyászunk a repülőút során... stb. Azt azonban nehezebben feltételezzük, hogy nekünk magunknak lesz valamilyen bajunk, és nem igazán gondolunk bele abba, hogy bizony az is előfordulhat, hogy elkapunk valamilyen betegséget vagy valamilyen balesetet szenvedünk. Éppen amiatt a hozzáállás miatt a biztosítás kiválasztásában mindig az a domináns szempont, hogy milyen poggyászbiztosítással kecsegtet a csomag. Arról azonban soha ne feledkezzünk meg, hogy míg egy elveszett csomaggal a kárunk legfeljebb párszázezer forint, addig a kórházi kezelésekért külföldön akár többmillió forintot is ki kell fizetnünk.

Online kötéshez kattintson ide!

Amikor a biztosítások között válogatunk, akkor mindenképpen érdemes összehasonlítani, hogy más-más csomagokban milyen a poggyászbiztosítás. Fontos szempont lehet, hogy az egyik csomag milyen (mekkora összegű) értéktárgyakra vállal fedezetet, valamint azt is mérlegelnünk kell, hogy a poggyászkár esetében az adott csomag mekkora kártérítést fizet. A poggyászbiztosítás emellett azok számára is különösen fontos lehet, akik olyan céllal utaznak, ami megkívánja a nagyobb értéktárgyak szállítását is. Aki tehát síelni megy, az minden bizonnyal igen drága felszerelést visz magával. Ha valaki zenetárborba indul, akkor a hangszerére kell különösen odafigyelnie, ha valaki pedig nagyobb értékű műkincseket gyűjt, értelemszerűen fontos a számára, hogy jól levédje a poggyászát. Éppen ezért minden esetben alaposan utána kell járni, hogy az adott poggyászbiztosítás pontosan milyen értéktárgyakat fedez, valamint hogy maximum mekkora kártérítést hajlandó fizetni. Emellet arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy ma már nem indulunk el nyaralni okostelefon, laptop, tablet, fényképezőgép és kamera nélkül.

Mindenképpen nézzünk utána annak, hogy az adott csomag fedezi ezen cikkek eltulajdonítását, hiszen ezek általában a legkönnyebb és legfőbb célpontjai a tolvajoknak. Nézzük meg, hogy ezek közül az adott csomag mit fedez, és mekkora a maximális kártérítési összeg.