Barion Pixel
Covid-fedezet az utasbiztosításoknál

Covid-fedezet az utasbiztosításoknál

Az utasbiztosítás az utóbbi években méginkább felértékelődött. Ennek hátterében a COVID-19 elnevezésű világjárvány áll, ugyanis ennek elterjedése minden utazást bizonytalanná tett: elkaphatjuk az utolsó pillanatban a betegséget, ezért nem engednek külföldre lépni.

Elkaphatjuk utazás közben, ezért akár tovább kell kint tartózkodnunk, akár orvosi segítségre is szükségünk lehet; lemondhatják a szállásunkat és a programjainkat is a járvány miatt. Éppen ezért most különösen fontos, hogy biztosítást kössünk, hogy a világjárvány miatt se érhessen bennünket kellemetlen meglepetés. A COVID okozta problémák fedezése azonban nem evidens minden csomagban. Mely csomagok nyújtanak ilyen helyzetekben is segítséget?

Online kötéshez kattintson ide!

Fontos, hogy a biztosítási csomag rendelkezzen Covid-fedezettel. Ez ugyanis az a kiegészítés, amelyet a biztosító társaságok akkor toldottak hozzá a klasszikus szolgáltatásokhoz, amikor berobbant a járvány. Ezzel ugyanis kártérítésben részesünk az alábbi esetekben:

  • váratlan megbetegedés miatt le kell mondanunk az utat,
  • váratlan megbetegedés miatt meg kell szakítanunk az utat,
  • külföldön ér bennünket a betegség, és azonnali orvosi ellátásra van szükségünk,
  • kórházba kell szállítani bennünket.

Hogy mekkora összegben hajlandó fedezni a biztosító a Covidból származó kárókat, azt kizárólag az határozza meg, hogy milyen csomagot választunk, hogy mekkora összeget áldozunk rá a biztosításra. Semmiképpen nem érdemes pont ezen spórolni, ugyanis ha kint ér el bennünket a betegség, akkor a kórházi kezeléseink akár többtízmillió forintba is kerülhetnek, amit egyébként saját zsebből kellene kifizetnünk. Hogy mely csomagokhoz tartozik Covid-fedezet, azt külön jelöljük, így könnyebben tudjuk mérlegelni és kiválasztani a megfelelő ajánlatot. Mindenképpen nézzünk utána továbbá, hogy az adott csomag mihez köti a Covid-fedezet igénylését (lehet, hogy oltottsághoz, de akár területi korlátai is lehetnek).

Mindezeken túl a járványhelyzetben kiemelkedően fontos még, hogy utánanézzünk az adott ország beutazási feltételeinek. Ezt a Konzuli Szolgálat weboldalán tehetjük meg, ahol naprakész információk vannak arról, hogy az adott országba milyen feltételek mellett lehet beutazni (kell-e védettségi igazolvány, van-e kötelező maszkhasználat, kell-e Covid-teszt az utazást megelőzően... stb.).